Bekijk op het forum :

'Nederland moet uit songfestival stappen'Angelus
20-05-2005, 13:20


Zangeres Glennis Grace (http://www.alttrading.nl/glennis/) die gisteren strandde (http://frontpage.fok.nl/nieuws/54180) in de voorronde van het Eurovisie Songfestival, vindt dat Nederland nóóit meer moet meedoen als het festival blijft zoals het is. Grace zei dat gisteren samen met haar manager J. van Katwijk, nadat duidelijk was dat vooral landen uit Oost-Europa doorgingen. Grace en haar manager: ''Net als in Istanbul vorig jaar lijken de Oost-Europeanen elkaar telkens de bal toe te spelen. Het is de omgekeerde smaak van het oosten naar het westen''. Ze wezen erop dat zelfs de door insiders als favoriet voor de eindoverwinning aangemerkte inzendingen van IJsland en Ierland de voorronde niet overleefden. ''Het gaat niet meer om kwaliteit.'' Van Katwijk: ''Van de tien landen die in Kiev door mogen naar de finale komen er zes uit het oosten van Europa. Als ik de Zwitserse inzending zou meetellen, dat is namelijk een groep uit Estland, dan komt dat aantal op zeven. De Balkan is door'' De Amsterdamse zangeres nam verder haar verlies op tv zeer professioneel op. Ze lachte tegen alle camera's, verklaarde dat ze vanaf vrijdag 'lekker vrij' is en stelde dat Griekenland de finale moet winnen. Verder zei Grace over het verlies: ''Ik heb heel erg mijn best gedaan, maar dat het niet gelukt is vind ik echt kut''. http://images.fok.nl/upload/050520_272_glennis-grace.gif Bron:FOk.nl Wie is er nummer 1 geworden ?? en Turkije ??

Ferhunde
20-05-2005, 13:33
Ik weet niet wie er nr 1 is geworden, maar deze landen mogen dus naar de finale Hongarije, Roemenië, Noorwegen, Moldavië, Israël, Denemarken, Macedonië, Kroatië, Zwitserland en Letland. Turkije eindigde vorig jaar op de 6de plaats geloof ik. En de eerste 10 landen gaan gelijk door naar de finale. Dus turkije zit al in de finale en hoefde dus niet mee te doen.

Pinkcik
20-05-2005, 14:09
het songfestival is altijd POLitiek geweest... noorwegen geeft aan zijn buren ...en buren weer terug.. ook al is het liedje niet leuk.. ma ja toen Turkije won... keek ik wel raar op. ik d8 wejoeeeeeee geen politieke shit men:)

Tinkerbell ^
20-05-2005, 14:43
jah is altijd politiek geweest alleen wat ik niet snap turkije geeft griekenland altijd een 7 of hoger maar griekenland altijd een 6 en ze zijn meestal ol nog eens slecht :S ik hoop dat we dit jaar weer best hoog zitten... en glennis hanim soyunmaklar birinci olunmuyor beter oefenen met je stem :P:D

Shadina
20-05-2005, 19:58


het songfestival is altijd POLitiek geweest... noorwegen geeft aan zijn buren ...en buren weer terug.. ook al is het liedje niet leuk.. ma ja toen Turkije won... keek ik wel raar op. ik d8 wejoeeeeeee geen politieke shit men:) Turkije werd wel mede eerste doordat al die turken uit Europa op Turkije gingen stemmen.

Shadina
20-05-2005, 20:03
Ik vind het echt minder dat Nederland niet door is. Zij waren een van de besten gisteravond..