- Turkije neemt het zondagavond in Albanië op tegen Kosovo en heeft de punten hard nodig in de strijd om een ticket voor het WK in Rusland. Arda Turan zal de nationale ploeg niet bijstaan in Shkodër, want hij besloot dinsdag te stoppen als international. Aanleiding vormde een ruzie met journalist Bilal Mese, afgelopen maandagavond in een vliegtuig van Skopje naar Triëst.

Premiecrisis
Turkije speelde maandag met 0-0 gelijk tegen Macedonië en vloog direct door naar Triëst om vervolgens naar Slovenië af te reizen, alwaar men op trainingskamp is voor het duel met Kosovo. Nog voordat het vliegtuig de landingsbaan had verlaten, kreeg Arda het verbaal aan de stok met Mese, die als journalist eveneens in de vliegmachine aanwezig was. “Vertel op Bilal, was je erbij? Was je erbij toen wij spraken over de bonussen, waarover jij hebt geschreven? Aan wie heb ik geld gevraagd? Aan wie heb ik premies gevraagd? Kom op! Wie heeft jou opgedragen om dat te schrijven?”, foeterde Arda.

De linksbuiten van Barcelona verwees naar een artikel dat enkele dagen na de uitschakeling op het EK in Frankrijk in Milliyet was verschenen. Mese kwam daarin tot de conclusie dat het falen van Turkije op het toernooi voor een groot deel viel toe te schrijven aan de onrust die het verdelen van de EK-premies had veroorzaakt. Dat zit zo: volgens een via Sporx uitgelekt document was het bondscoach Fatih Terim zelf die de premies voor het EK had vastgesteld. Hij bepaalde dus wie wat zou opstrijken. Opvallend was dat Burak Yilmaz en Gökhan Gönül niet in de premielijst waren opgenomen.


http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=306696