+ Reageer op onderwerp
Resultaten 1 tot 2 van 2
 1. #1
  Amateur Avatar van Kofferbak
  Status
  Offline
  Lid sinds
  13-05-2012
  Geslacht
  Vrouw
  Reacties
  322

  Turkije weer in trek bij Nederlandse toeristen

  Nederlandse toeristen hebben Turkije, Egypte, Griekenland en Tunesië weer in de armen gesloten. Het toerisme naar deze landen rond de Middellandse Zee liep de afgelopen jaren sterk terug vanwege de veiligheidssituatie.

  Zo was er in bijvoorbeeld in Turkije in de zomer van 2016 een couppoging en had het land te maken met aanslagen door onder meer IS, waarna het toerisme instortte. Reisbrancheorganisatie ANVR zegt dat het aantal boekingen voor het land in januari met 90 procent toenam in vergelijking met januari vorig jaar.

  Ook Griekenland en Egypte zijn weer in beeld, zeggen reisorganisaties. Volgens Corendon gaan de boekingen voor deze twee landen en Turkije zo snel dat vakanties rond de populairste data waarschijnlijk al in april zijn uitverkocht. Het aantal vakanties naar Tunesië groeit voorzichtig, maar gestaag.

  De ANVR zegt dat de lage prijzen voor Turkije, in combinatie met de kwaliteit, aantrekkelijk zijn voor Nederlandse toeristen.  'Pas op voor malafide bedrijven'
  In De Telegraaf waarschuwen de Consumentenbond en de Fraudeheldesk voor malafide bedrijven die vakantiegangers willen oplichten. "Wij krijgen veel klachten over dubieuze bedrijven als Best Tip, Fly a Way, VakantieGarant en DeReisplanner", waarschuwt een woordvoerder van de Consumentenbond in de krant. "Er worden telefonisch vakantiehuizen en zonreisjes aangeboden met een onduidelijk voorstel. Vaak met hoge kortingen. Zogenaamd omdat je een prijs hebt gewonnen. Trap er niet in."

  Volgens de bond hoor je niets meer over de reis, maar krijgen slachtoffers na twee weken wel een rekening van een paar honderd euro, omdat ze gebruikt gemaakt zouden hebben van de diensten van de oplichters. Er wordt gedreigd met dure incassoprocedures. Het advies is om niet te betalen, maar aangifte te doen.

  https://nos.nl/artikel/2222110-turki...toeristen.html

 2. -->
 3. #2
  Premium Lid Avatar van KingKong
  Status
  Offline
  Lid sinds
  11-11-2008
  Geslacht
  Man
  Reacties
  5.109
  Had twijfels over berichtgeving. Nu geloof ik het wel.
  Etrusk => Turkse
  Italia => Altai-i

  Turan => Godheid Etrusken
  ALPen => ALParslan

Bookmarks

Berichtregels

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen plaatsen
 • Je mag niet je reacties wijzigen
 
HABABAM
De tijden worden getoond in GMT +1. Het is nu 17:43.
Powered by vBulletin Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. ©2000-2018 Hababam.nl Community - het virtuele huis van Turkije.