+ Reageer op onderwerp
Resultaten 1 tot 6 van 6
 1. #1
  ******* Avatar van enzo
  Status
  Offline
  Lid sinds
  14-02-2006
  Geslacht
  Man
  Reacties
  2.269

  Geheime documenten: ‘Messi verdient bijna 300.000 euro per dag’

  Lionel Messi mag al gelden als één van ‘s werelds beste voetballers ooit, maar hij is nu definitief ook de rijkste ooit. Zijn jaarsalaris bij Barcelona bedraagt niet 40 miljoen euro, zoals vaak wordt gedacht, maar meer dan 100 miljoen. Messi verdient om precies te zijn 104.441.346,00 euro bruto per jaar. Dat is omgerekend 286.140,00 euro per dag.

  286
  Dat blijkt uit vertrouwelijke documenten die zijn uitgelekt in de pers. De Franse nieuwssite Mediapart publiceert de onthullingen, in samenwerking met Europese onderzoeksjournalisten die eerder al met de ‘football leaks’ kwamen.

  ,,Het is de eerste keer ooit in de voetbalgeschiedenis dat een speler een vast inkomen van meer dan 100 miljoen euro per seizoen verdient’’, aldus Mediapart. Messi verdient meer dan twee keer zoveel als topvoetballers als Ronaldo (39,9 miljoen) en Neymar (36,8 miljoen).

  Het duizelingwekkende bedrag voor Messi bestaat uit verschillende componenten. Zijn vaste bruto jaarinkomen bij FC Barcelona is 71 miljoen euro, schrijft de Franse onderzoekssite. Daarvan is 85 procent salaris en 15 procent ‘beeldrecht’. Voor de ondertekening van zijn vierjarige contract kreeg Messi een premie van 63,5 miljoen. Nog eens 70 miljoen wordt betaald als ‘loyaliteitsbonus’ als hij vier jaar blijft.

  Geheim contract
  Mediapart haalt de bedragen uit het geheime contract dat op 30 juni 2017 werd ondertekend door onder meer Messi’s vader Jorge Messi en door zijn ‘agent’ Jorge Horacio. Dat gebeurde op de dag dat Messi zelf in het huwelijk trad met Antonella Roccuzzo, in Argentinië, in aanwezigheid van onder anderen alle spelers van Barcelona en zangeres Shakira.

  In het contract is de verbintenis van Messi en FC Barcelona vastgelegd tot juni 2021.

  De 104 miljoen is het bruto jaarsalaris. Daar bovenop komen nog bonussen. Als Messi minimaal 60 % van alle wedstrijden meespeelt in een seizoen, wordt er nog eens 1,9 miljoen bijgeschreven op zijn rekening. En als zijn club de Champions League wint, volgt er nog eens 12 miljoen. Daarmee kan het salaris oplopen tot 122 miljoen per jaar.

  'Buitenproportioneel'
  De Spanjaarden waren zich er bewust van dat het om extravagante bedragen gaat, schrijft Mediapart. ,,De speler moet zich wel realiseren hoe buitenproportioneel zijn salaris is in vergelijking met dat van zijn teamgenoten’’, schrijft één van de onderhandelaars van Barcelona in een vertrouwelijke mail aan vader Messi.

  De vader is volgens Mediapart een keiharde onderhandelaar die telkens probeert het onderste uit de kan te halen. Jorge Messi kent geen taboes, bepaalt wat er gebeurt en kent geen grenzen, schrijft de site. Vader Messi’s eigenbelang speelt daarin ook een rol. ,,Barcelona begreep dat, als ze Lionel in huis wilden houden, ze ook en vooral zijn vader moesten verleiden: die heeft recht op een commissie van 5 procent van het salaris van zijn zoon, oftewel zo’n 6 miljoen euro per jaar.’’

  Mediapart schrijft dat het ‘ware’ inkomen van Messi overigens nog hoger kan liggen dan de 104 miljoen die in het contract van 30 juni staat. ,,De speler heeft dat contract op zijn trouwdag nog niet zelf getekend’’, schrijft de site. ,,Vader Messi is daarna verder gegaan met onderhandelen. De definitieve contracten, die niet zijn uitgelekt via Football Leaks, werden pas op 25 november (2017) ondertekend. Die waren ongetwijfeld minstens zo voordelig als die van 30 juni.’’
  https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...squo~a6185136/
  huil wanneer je wil huilen,probeer zo weer je leven op te pakken je krijgt haar niet terug door verdrietig te zijn,koester de momenten dat je met haar hebt gedeeld en wens haar de hemel toe.
  wees een goede zoon en weet dat ze trotse glimlach op je

 2. -->
 3. #2
  loyality Avatar van rumeysaciik
  Status
  Offline
  Lid sinds
  31-01-2012
  Locatie
  Ottoman Empire
  Geslacht
  Vrouw
  Reacties
  5.207
  Adam yasiyor

 4. #3
  Amateur Avatar van Nevsehirliyim50
  Status
  Offline
  Lid sinds
  31-08-2017
  Geslacht
  Man
  Reacties
  251
  Citaat Geplaatst door rumeysaciik Bekijk reactie
  Adam yasiyor
  Hij heeft het te druk met zijn carrière, ik denk dat hij pas echt gaat genieten als hij met pensioen gaat :)
  Baba çınar ağacı gibidir meyvesi olmasada gölgesi yeter~

 5. #4
  Amateur Avatar van Atilay
  Status
  Offline
  Lid sinds
  14-11-2017
  Geslacht
  Man
  Reacties
  301
  Ye ye bitmez bu para

 6. #5
  loyality Avatar van rumeysaciik
  Status
  Offline
  Lid sinds
  31-01-2012
  Locatie
  Ottoman Empire
  Geslacht
  Vrouw
  Reacties
  5.207
  Citaat Geplaatst door Atilay Bekijk reactie
  Ye ye bitmez bu para
  Ben bitiririm

 7. #6
  Premium Lid
  Status
  Online
  Lid sinds
  11-10-2006
  Geslacht
  Man
  Reacties
  546
  Dat is mijn bruto jaarinkomen man hij is 365 keer rijker als ik

Bookmarks

Berichtregels

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen plaatsen
 • Je mag niet je reacties wijzigen
 
HABABAM
De tijden worden getoond in GMT +1. Het is nu 20:23.
Powered by vBulletin Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. ©2000-2018 Hababam.nl Community - het virtuele huis van Turkije.