+ Reageer op onderwerp
Resultaten 1 tot 4 van 4
 1. #1
  Premium Lid Avatar van mercimek
  Status
  Offline
  Lid sinds
  05-07-2010
  Geslacht
  Man
  Reacties
  7.783

  Woede in Turkije om advies over kindhuwelijken

  In Turkije is grote woede ontstaan over een advies van Diyanet, het presidium voor godsdienstzaken in Ankara. Dat schreef donderdag in een online-publicatie dat een meisje van negen volgens islamitisch recht mag trouwen.
  Nadat de oppositie en Turkse vrouwenorganisaties hadden geprotesteerd, heeft de regering de tekst verwijderd. Inmiddels stelt Diyanet dat het kindhuwelijken nooit heeft goedgekeurd en nooit zal goedkeuren, maar dat het alleen een definitie wilde geven van het islamitisch recht.  De raad schrijft dat adolescenten volgens islamitisch recht mogen trouwen. Elders in de tekst staat dat adolescentie voor meisjes met negen jaar begint, voor jongens met twaalf jaar. Dat is genoeg om kindhuwelijken te legitimeren, vrezen vrouwenorganisaties en de belangrijkste Turkse oppositiepartij CHP. Als reactie op het gewraakte advies, vroegen dertig parlementariërs de regering een onderzoek te starten naar kindhuwelijken.

  De wettelijk toegestane leeftijd om te trouwen is in Turkije achttien jaar, met ouderlijke toestemming zeventien. Alleen in uitzonderlijke gevallen mogen zestienjarigen trouwen – maar alleen met toestemming van de rechter. In de praktijk komen kindhuwelijken echter nog regelmatig voor.

  Te veel invloed van geestelijken
  De oppositie waarschuwt al langer dat Erdogans regeringspartij AKP geestelijken te veel invloed geeft, met als gevolg een verslechterde positie van vrouwen en kinderen. In november keurde de regering een wetsvoorstel goed, dat door de staat aangewezen geestelijken in staat stelt huwelijksceremonies te leiden. “Als je geestelijken de macht geeft huwelijken te leiden, dan zal het probleem van kindbruiden toenemen”, oordeelt oppositiepartij CHP op haar website.

  In 2016 opperde de AKP nog een eigen manier om seksueel verkeer met kinderen te ontmoedigen. Mannen die minderjarigen hadden misbruikt, zouden de kans moeten krijgen met hun slachtoffers te trouwen – daardoor zouden ze vervolging ontlopen, maar niet hun verantwoordelijkheid. Die wet kwam niet door het parlement. Critici stelden dat zo'n wet de praktijk van kindermisbruik alleen maar zou stimuleren.

  https://www.trouw.nl/home/woede-in-t...jken~af7063fb/
  soeppie ?

 2. -->
 3. #2
  Premium Lid Avatar van KingKong
  Status
  Offline
  Lid sinds
  11-11-2008
  Geslacht
  Man
  Reacties
  5.106
  Eerder dacht ik dat een leugen was. Het klopt dan.
  Turken, veel sterkte met deze idioten van Diyanet.
  Etrusk => Turkse
  Italia => Altai-i

  Turan => Godheid Etrusken
  ALPen => ALParslan

 4. #3
  Belofte
  Status
  Offline
  Lid sinds
  31-08-2017
  Geslacht
  Vrouw
  Reacties
  627
  Wat een domme actie van Diyanet zeg.. Ne gerek vardı ki bu konuyu tartışıyorlar?

 5. #4
  Amateur Avatar van Atilay
  Status
  Offline
  Lid sinds
  14-11-2017
  Geslacht
  Man
  Reacties
  301
  Ze denken als je een kind kan krijgen op leeftijd meisje 9 en jongen van 12 jaar denken ze gelijk kunnen trouwen en volwassen zijn

Bookmarks

Berichtregels

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen plaatsen
 • Je mag niet je reacties wijzigen
 
HABABAM
De tijden worden getoond in GMT +1. Het is nu 16:38.
Powered by vBulletin Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. ©2000-2018 Hababam.nl Community - het virtuele huis van Turkije.