Ryan Donk staat voor een terugkeer naar Nederland, althans, als we diverse Turkse media mogen geloven. De 31-jarige verdediger van de Turkse topclub Galatasaray zou in de belangstelling staan van AZ, waar hij van 2006 tot 2008 ook al speelde.

Donk kent een zwaar seizoen bij Galatasaray en kwam nog niet in actie in de competitie. De Nederlander zat op een zijspoor bij de onlangs ontslagen trainer Igor Tudor. Onder Tudor kwam hij maar tot één bekerduel. De opvolger van Tudor, Fatih Terim, ziet het meer in Donk zitten en hij zat de laatste duels ook in de selectie. Vorige week mocht hij ook negentig minuten meespelen in het bekerduel met Bucaspor (3-0 winst).

Of hij in de tweede seizoenshelft veel zal spelen, valt echter nog te bezien. Ondanks dat zijn situatie beter is onder Terim, lijkt Donk vooral als wissel te worden gebruikt. Galatasaray hoeft niet per se van Donk af, maar staat wel open voor een transfer bij een aardig bod. Hoe serieus de interesse is van AZ, de nummer drie van de Eredivisie, is niet duidelijk.

Donk speelt sinds januari 2016 voor Galatasaray, dat hem toen voor 2,5 miljoen euro kocht van Kasimpasa. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis bij Real Betis Sevila. Hij kwam eerder ook uit voor RKC Waalwijk, West Bromwich Albion en Club Brugge.


http://www.soccernews.nl/news/420798...-de-eredivisie