+ Reageer op onderwerp
Resultaten 1 tot 5 van 5
 1. #1
  ******* Avatar van enzo
  Status
  Offline
  Lid sinds
  14-02-2006
  Geslacht
  Man
  Reacties
  2.269

  Turkse rechter houdt journalisten in cel

  Een Turkse rechter heeft maandag bepaald dat vier prominente journalisten en stafleden van oppositiekrant Cumhuriyet gedurende de behandeling van hun zaak in de gevangenis moeten blijven. Ze zitten daardoor nog zeker tot 9 maart vast. Dan is pas de volgende sessie. Enkelen van hen werden al veertien maanden geleden opgepakt en in de cel gezet.
  Hoofdredacteur Murat Sabuncu, onderzoeksjournalist Ahmet Sik, advocaat Akin Atalay en administrateur Emre Iper staan terecht wegens steun aan de plegers van de staatsgreep anderhalf jaar geleden.

  De openbaar aanklagers beweren dat Cumhuriyet in feite is overgenomen door de aanhangers van Fethullah Gülen, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de mislukte coup. De beschuldigden ontkennen elke betrokkenheid bij de beweging van de in de VS wonende geestelijke.

  Opwinding bij de zitting
  De zitting zorgde voor opwinding omdat de rechter bewakers opdracht gaf Sik uit de rechtszaal te verwijderen omdat hij politieke opmerkingen maakte. Sik schreef een kritisch boek over Gülen toen deze nog een bondgenoot en vriend was van de Turkse leider Recep Tayyip Erdogan. Maandag omschreef hij de Turkse regering als „een autoritair regime toegewijd aan wreedheid”, berichtte de krant waarvoor hij als freelancer werkzaam was.

  Ook nadat hij naar buiten was gebracht, weigerde Sik zijn mond te houden. Hij herhaalde dat het een politiek proces is met rechters die niet onafhankelijk zijn. „De dag komt dat jullie terecht zullen staan, vergeet dat niet. En ik hoop voor jullie dat dat niet gebeurt in een rechtbank als deze”, zei hij volgens Cumhuriyet.


  https://www.telegraaf.nl/images/840x...2846b4758d.jpg
  huil wanneer je wil huilen,probeer zo weer je leven op te pakken je krijgt haar niet terug door verdrietig te zijn,koester de momenten dat je met haar hebt gedeeld en wens haar de hemel toe.
  wees een goede zoon en weet dat ze trotse glimlach op je

 2. -->
 3. #2
  Premium Lid Avatar van KingKong
  Status
  Offline
  Lid sinds
  11-11-2008
  Geslacht
  Man
  Reacties
  5.104
  De zitting zorgde voor opwinding omdat de rechter bewakers opdracht gaf Sik uit de rechtszaal te verwijderen omdat hij politieke opmerkingen maakte. Sik schreef een kritisch boek over Gülen toen deze nog een bondgenoot en vriend was van de Turkse leider Recep Tayyip Erdogan.
  Rechtspraak Turkije is naar de filistijnen. Daarom krijg je dit.

  (gênante naam nu)
  Etrusk => Turkse
  Italia => Altai-i

  Turan => Godheid Etrusken
  ALPen => ALParslan

 4. #3
  Banned
  Status
  Offline
  Lid sinds
  03-09-2017
  Geslacht
  Man
  Reacties
  194
  Turkse rechters hebben niks met juridische onafhankelijkheid. Partijdigheid betaald het beleg op hun brood zoals in elke dictatuur.

 5. #4
  Premium Lid Avatar van KingKong
  Status
  Offline
  Lid sinds
  11-11-2008
  Geslacht
  Man
  Reacties
  5.104
  Citaat Geplaatst door Monodon Bekijk reactie
  Turkse rechters hebben niks met juridische onafhankelijkheid. Partijdigheid betaald het beleg op hun brood zoals in elke dictatuur.
  Onafhankelijke rechtspraak heb je in geen enkel land, er is altijd wel een bepaalde beïnvloeding. Sommige kunnen die beïnvloeding aanzienlijk verminderen zoals in Nederland. Andere landen prutsen maar wat zoals Rusland of meeste Afrikaanse landen.
  Als je de onafhankelijkheid van de rechtspraak kan garanderen dan kan een land pas gedijen.
  Etrusk => Turkse
  Italia => Altai-i

  Turan => Godheid Etrusken
  ALPen => ALParslan

 6. #5
  Amateur
  Status
  Offline
  Lid sinds
  23-09-2017
  Geslacht
  Man
  Reacties
  209
  Als journalisten worden opgepakt, dan is het goed mis met Turkije

  Je hebt dan geen vrijheid meer om te zeggen wat je wilt, en openlijk vragen te stellen

  Bijvoorbeeld vragen te stellen, over de onhoudbaarheid van religieus fundamentalisme, en onhoudbaarheid van de politieke Putsch in Turkije door Erdogan en zijn kliek
  De bestseller De Mensen versus Mohammed, van Sheindlin J.k., LINK: https://issuu.com/bickyghai/docs/she...anslation_v3.1

Bookmarks

Berichtregels

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen plaatsen
 • Je mag niet je reacties wijzigen
 
HABABAM
De tijden worden getoond in GMT +1. Het is nu 08:43.
Powered by vBulletin Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. ©2000-2018 Hababam.nl Community - het virtuele huis van Turkije.