Cenk Tosun en Everton hebben overeenstemming bereikt over een meerjarig contract, zo verzekeren diverse Turkse media. De bal ligt nu bij werkgever Besiktas, dat een formeel bod van de Premier League-club zou hebben ontvangen. Over de hoogte van het bedrag verschillen de media van mening: journalist Firat Günayer verzekert dat het om bijna zestien miljoen euro gaat, NTV Spor heeft het over twintig miljoen euro.

Cenk, 26 jaar, werd de voorbije weken vooral met Crystal Palace in verband gebracht. De club uit Londen, momenteel acht opeenvolgende competitieduels ongeslagen, lijkt echter niet meer in de race, afgaande op enkele uitlatingen van manager Roy Hodgson afgelopen week. Everton zou nu de beste papieren hebben om de Turks international in te lijven en zodoende de al door de ontslagen Ronald Koeman gewenste spits binnen te hebben.

Cenk was afgelopen seizoen een van de smaakmakers van Besiktas, met 27 doelpunten in alle competities. Dit seizoen staat de teller van de veelzijdige aanvaller al op dertien goals. De vraag is wat de intenties van Besiktas zijn. De Turkse club overwintert in de Champions League en is nog in de race om de prolongatie van de landstitel. De werkgever van Ryan Babel zou méér dan twintig miljoen euro verlangen.


http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=319665