+ Reageer op onderwerp
Resultaten 1 tot 2 van 2
 1. #1
  ******* Avatar van enzo
  Status
  Offline
  Lid sinds
  14-02-2006
  Geslacht
  Man
  Reacties
  2.269

  Erdogan wil ambassade in Oost-Jeruzalem

  Eerder deze week deed de Turkse president een oproep aan de wereld om Oost-Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat.

  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil een ambassade openen in Oost-Jeruzalem. Dat zei het staatshoofd op een bijeenkomst van zijn AK-partij zondag, schrijft Reuters. Eerder deze week riepen moslimleiders onder leiding van Erdogan de internationale gemeenschap op om Oost-Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat.

  “Als god het wil is de dag nabij dat we [in Oost-Jeruzalem, red.] een ambassade openen”, zei de president. Het is niet duidelijk hoe het Turkse staatshoofd van plan is om een ambassade in de stad te openen, aangezien Jeruzalem feitelijk volledig in handen is van Israël.

  Het voornemen volgt op het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om de Amerikaanse ambassade te verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem en de stad te erkennen als hoofdstad van Israël. De status van Jeruzalem is al decennialang een kritiek punt in de vredesbesprekingen tussen beide partijen. Oost-Jeruzalem werd in 1967 bezet door Israël, dat de historische plaats in het geheel ziet als hoofdstad. Palestijnen hopen juist dat het ooit de hoofdstad zal worden van een eigen staat.

  ‘Rode lijn voor moslims’
  Erdogan had eerder deze week de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) bijeengeroepen in Istanbul in reactie op de Amerikaanse beslissing. Tijdens de conferentie zei hij dat Jeruzalem “een rode lijn voor moslims” is. In Turkije gingen de afgelopen weken duizenden mensen de straat op uit protest tegen het besluit van Trump.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/17...zalem-a1585260
  huil wanneer je wil huilen,probeer zo weer je leven op te pakken je krijgt haar niet terug door verdrietig te zijn,koester de momenten dat je met haar hebt gedeeld en wens haar de hemel toe.
  wees een goede zoon en weet dat ze trotse glimlach op je

 2. -->
 3. #2
  - pelgrim - Avatar van Amak-i_Hayal
  Status
  Offline
  Lid sinds
  10-11-2007
  Locatie
  youtube.com/watch?v=3ZDpqDpIsfs
  Geslacht
  Man
  Reacties
  6.023
  -


  duurttelang^allemaal^
  laat^de^armageddon^
  langzamerhand^maar^beginnen
  laat^de^hel^maar^uitbreken
  genoeg^gerotzooid^met^zn^allen
  vind^je^ook^niet


  rumi^zegt
  a^lover^has^no^choise
  yasasin^kotuluk.
  [IMG][/IMG]

Bookmarks

Berichtregels

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen plaatsen
 • Je mag niet je reacties wijzigen
 
HABABAM
De tijden worden getoond in GMT +1. Het is nu 06:16.
Powered by vBulletin Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. ©2000-2018 Hababam.nl Community - het virtuele huis van Turkije.