Een 6-jarige leerlinge van OBS De Wijde Wereld in Liendert is hard tegen haar heup geschopt door een leerkracht; dat beweert althans haar moeder Marilu Emelina. Ze deed aangifte van mishandeling.

Moeder Emelina is nog woedend. Haar normaal altijd vrolijke dochtertje kwam op 7 november verdrietig uit school. ,,Kijk mama’’, zei ze. ,,De juf heeft me geschopt.’’ Op haar heup, zag Emelina inderdaad een flinke blauwe plek. Haar dochter legde uit wat er die middag was gebeurd. Ze was ontroostbaar.

Het incident zou hebben plaatsgevonden tijdens de bijles door een remedial teacher. ,,Mijn dochter vroeg aan de andere kinderen of ze even stil wilden zijn omdat ze graag haar opdrachten wilde maken’’, vertelt de hevig geëmotioneerde Emelina.

,,Toen zei de juf dat ze zelf altijd praatte en ze gaf haar een schop tegen haar heup. Dat is toch niet normaal?’’

Stichting Meerkring, de scholenkoepel waaronder OBS De Wijde Wereld valt, wil vanwege de privacy van de betrokkenen en het politie-onderzoek niet inhoudelijk op de zaak ingaan. ,,We betreuren dat er aangifte is gedaan. We willen dat er op onze scholen een veilig klimaat voor leerlingen heerst’’, zegt woordvoerder Ronald Brouwers.Geschorst
De 6-jarige leerlinge van OBS De Wijde Wereld, die mogelijk zou zijn geschopt door een leerkracht, is afgelopen maandag geschorst, zegt moeder Marilu Emelina.

Ze meent dat de schorsing het gevolg is van de aangifte tegen mishandeling die ze vorige week deed. Een andere verklaring is er volgens haar niet. ,,Wat kan een 6-jarig kind nu fout hebben gedaan dat het wordt geschorst?’’ Er spelen al langer conflicten tussen de school en het gezin. Emelina kreeg onlangs een schoolpleinverbod. Tot een gesprek over het ‘schopincident’ kwam het volgens haar nog niet. Volgens Emelina deed de remedial teacher van de school haar dochter eerder pijn door haar hard te duwen.

https://www.ad.nl/amersfoort/enlsquo...squo~ac184edc/