De bestuurder van de spierwitte Maserati Ghibli die gisteren in Amsterdam bij een ongeluk betrokken raakte, is nog altijd spoorloos. Verschillende berichten melden dat het om de bruidegom zelf zou gaan, maar dat is bij de politie nog niet bekend. Zij zoeken nog uit wie de bestuurder was en roepen ook getuigen van het ongeluk op zich te melden.


De trouwauto botste op de Gooiseweg richting de A10 met een zwarte Mercedes. Na te zijn rondgetold ramde de wagen nog een lichtmast en kwam even later tot stilstand. De bestuurder vluchtte en de precieze toedracht van het ongeluk is dan ook nog niet duidelijk.De Gooiseweg werd ter hoogte van de A10 enige tijd afgesloten omdat er olie op de weg was gekomen.

Bestuurder
Ondanks het feit dat het een feestelijke dag zou moeten worden, wil de politie de bestuurder nog graag wel spreken wegens het 'verlaten van een plaats ongeval'. ,,Vroeger was het achterlaten van de wagen voldoende, maar de huidige wetgeving is daar strenger in", laat een woordvoerder van de politie in Amsterdam weten.

De kennis die de gemeente Amsterdam heeft over wie er op die dag in de stad zou trouwen 'zal het team ongetwijfeld meenemen', zo wil men bij de politie alleen nog kwijt over het onderzoek.

https://www.ad.nl/binnenland/bestuur...toet~ab8fc0d0/