+ Reageer op onderwerp
Resultaten 1 tot 2 van 2
 1. #1
  Premium Lid Avatar van mercimek
  Status
  Offline
  Lid sinds
  05-07-2010
  Geslacht
  Man
  Reacties
  7.612

  Onderzoek: tumor groeit door suiker

  Kanker voedt zich met suiker. Wat een fatale geblunder van oncologen omdat kankerpatiënten in ziekenhuizen soms serums met glucosesuiker krijgen toegediend om aan te sterken. Ook het achterhaalde instituut Voedingscentrum blundert. In tegenstelling tot hun advies zouden we een zo suikervrij- en koolhydraatvrij dieet moeten nuttigen. Ook geen kunstmatige zoetstoffen zoals Aspartaam (E951) of Acesulfaam-K (E950), die je vindt in ''light" en "zero" drankjes, gebruiken aangezien ons lichaam alle soorten zoetstoffen herkent als suiker.


  Tumor groeit door suiker
  Een groot Vlaams onderzoeksteam heeft negen jaar gewerkt aan een studie met opzienbarende resultaten: suiker laat tumoren groeien en maakt kanker agressiever. „Een suikervrij dieet is voor een kankerpatiënt dus geen overbodige luxe”, zegt professor Johan Thevelein in Het Nieuwsblad.


  Het team van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), de Vrije Universiteit Brussel en de KU Leuven bestudeerde het zogenaamd Warburg-effect, vernoemd naar de beroemde wetenschapper Otto Heinrich Warburg die ondanks zijn joodse achtergrond niet werd vervolgd door de nazi’s omdat Adolf Hitler alle hoop op hem had gevestigd. Hitler’s moeder had kanker, en hij vreesde er zelf voor.


  Warburg won een Nobelprijs in 1931, maar zijn nalatenschap vertoonde vele lacunes. „Hij ontdekte dat kankercellen versneld suiker omzetten in melkzuur”, vertellen de onderzoekers van VIB tegen Het Nieuwsblad. Gezonde cellen doen precies het tegenovergestelde. „Hoe agressiever de kanker, hoe sneller die cellen de suiker omzetten. Maar waarom ze dat deden en of dat Warburg-effect louter een symptoom is van de kanker, of er ook invloed op uitoefent, dat wisten we niet. Wij wilden dat achterhalen.”

  Doorbraak

  Tijdens het onderzoek bekeken de wetenschappers eerst gistcellen, waar een opvallende omzetting van stoffen plaatsvindt. Vervolgens zijn menselijke kankercellen onderzocht, en ook daarin werd suiker omgezet in ’fructose 1,6-biofosfaat’, dat vervolgens een proteïne activeert, waarna de cellen vermenigvuldigen.

  En dat is een doorbraak, die binnenkort in Nature Communications te lezen is. „Een suikervrij of suikerarm dieet blijkt niet zomaar een hype, maar is écht iets om op in te zetten bij kankerpatiënten”, zegt professor Thevelein in Het Nieuwsblad. „Het kan helpen de kanker te overwinnen en chemotherapie veel effectiever maken. Vooral ook omdat patiënten nu soms serums krijgen toegediend om aan te sterken. En die bevatten veel glucosesuiker.”


  https://www.telegraaf.nl/nieuws/8402...it-door-suiker
  soeppie ?

 2. -->
 3. #2
  Premium Lid Avatar van KingKong
  Status
  Offline
  Lid sinds
  11-11-2008
  Geslacht
  Man
  Reacties
  4.970
  Suiker doet je huid ook verouderen. Deze kennis zeker voor vrouwen een geschenk uit de hemel.
  Dus 2 vliegen in een klap.
  Etrusk => Turkse
  Italia => Altai-i

  Turan => Godheid Etrusken
  ALPen => ALParslan

Bookmarks

Berichtregels

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen plaatsen
 • Je mag niet je reacties wijzigen
 
HABABAM
De tijden worden getoond in GMT +2. Het is nu 06:55.
Powered by vBulletin Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. ©2000-2018 Hababam.nl Community - het virtuele huis van Turkije.