+ Reageer op onderwerp
Resultaten 1 tot 2 van 2
 1. #1
  Amateur
  Status
  Offline
  Lid sinds
  30-08-2017
  Geslacht
  Man
  Reacties
  355

  Ceylan Calli die schoonvader doodschoot, krijgt 17 jaar cel maar blijkt spoorloos: “Hij post selfies vanuit Istanbul”

  Een 32-jarige Turkse Belg heeft zeventien jaar cel gekregen voor het doodschieten van zijn schoonvader in 2014. Tijdens het vonnis gisteren was de veroordeelde echter nergens te bespeuren. “Hij zit al twee weken in Turkije en post selfies en foto’s vanuit Istanboel”, zegt de familie van het slachtoffer. “Dat is justitie voor schut zetten.” De rechtbank vordert zijn onmiddellijke aanhouding.
  “We zullen dan maar beginnen, zeker?”, sprak de rechter gisteren aarzelend. Ceylan Calli was tijdens de inleiding en behandeling van zijn proces altijd keurig aanwezig geweest in de rechtszaal. Voor het vonnis van gisteren kwam hij niet meer opdagen. Zijn advocaat, Filip Van Hende, stelde van niets te weten. “We hebben meermaals contact gehad. Ik had ook verwacht dat hij hier zou zijn.”

  Ceylan Calli schoot in 2014 zijn schoonvader Hüsnü Calik (38) dood aan de Henleykaai. Hij had al geruime tijd een relatie met de dochter van het slachtoffer, zonder dat die laatste daarvan op de hoogte was. Het kwam tot een confrontatie tussen beide heren, waarbij Calli een kogel door het hoofd van zijn schoonvader schoot. De man uit Lokeren overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen.


  Uitlachen
  De schutter riskeerde dertig jaar cel. Gisteren werd beslist dat hij slechts zeventien jaar achter de tralies moet, tot frustratie van de familie van het slachtoffer. “Maar wat ons even veel pijn doet, is dat hij nu in Turkije zit en ons eigenlijk uitlacht”, klinkt bij de familie. Calli zou de bui voelen hangen hebben en twee weken geleden gevlucht zijn naar Istanboel. “Van daaruit post hij selfies. Over hoeveel hij houdt van Turkije en de vrijheid. Zelfs op de avond voor het vonnis durfde hij dat nog. Dat is justitie uitlachen en ons provoceren.”

  Wat provocatie betreft, is Calli niet aan zijn proefstuk toe. Maanden na de schietpartij kreeg hij weer contact met de dochter van de man die hij doodschoot. De twee zouden nog trouwen en kregen zelfs een kind samen. Ze braken ook in in het buitenverblijf van de overleden vader om er samen te slapen in zijn bed. “Geen moreel kompas en geen geweten”, oordeelde procureur Baeyens tijdens de behandeling van de zaak.

  Aanhouding
  Calli kon naar Turkije vluchten omdat hij vrijgelaten was zonder voorwaarden. In een eerste stadium kreeg hij voorwaarden opgelegd, maar de onderzoeksrechter verlengde die niet op een gegeven moment. Een stevige blunder. Ook na het vonnis zou Calli niet opgesloten moeten worden, aangezien er nog een beroepstermijn van een maand loopt. De rechtbank besliste gisteren toch om de onmiddellijke aanhouding te vorderen. Het is nu of nooit, is de boodschap. “Maar wij moeten bang afwachten”, klinkt bij de ontstelde familie van het slachtoffer. “Wie weet wat die man nog van plan is?”


  https://www.hln.be/regio/gent/man-kr...chen~a4b168e7/

 2. -->
 3. #2
  Amateur
  Status
  Offline
  Lid sinds
  03-09-2017
  Geslacht
  Man
  Reacties
  135
  Hopen dat deze dikzak met z'n bingowings snel wordt uitgeleverd door ome Erdo.

Bookmarks

Berichtregels

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen plaatsen
 • Je mag niet je reacties wijzigen
 
HABABAM
De tijden worden getoond in GMT +2. Het is nu 17:38.
Powered by vBulletin Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. ©2000-2017 Hababam.nl Community - het virtuele huis van Turkije.