+ Reageer op onderwerp
Resultaten 1 tot 2 van 2
 1. #1
  ******* Avatar van enzo
  Status
  Offline
  Lid sinds
  14-02-2006
  Geslacht
  Man
  Reacties
  2.269

  Jongere zonder diploma mag pas op 21ste van school af

  Jongeren die nog geen diploma hebben waarmee ze aan het werk kunnen, moeten van het nieuwe kabinet tot hun 21ste op school blijven. Deze zogeheten kwalificatieplicht geldt nu voor leerlingen tot 18 jaar.

  Leerlingen moeten in ieder geval een diploma van havo, vwo of mbo niveau 2 op zak hebben voordat ze mogen stoppen met school. Daar hebben ze nu tot hun 18de de tijd voor. De formerende partijen willen deze jongeren drie jaar langer op school houden, zodat ze meer kans hebben op een baan en niet op straat rondhangen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren zonder zo'n 'basisdiploma' vaker werkloos zijn en eerder in aanraking komen met justitie.

  Problemen
  De kans is groot dat het nieuwe kabinet bij het plan om de kwalificatieplicht op te rekken stuit op bezwaren van de Raad van State. Dat adviescollege oordeelde al in 2006 dat een hogere leeftijdsgrens grondwettelijke problemen met zich meebrengt, omdat dit het 'recht op vrije arbeidskeuze' raakt.

  Na een experiment met een hogere leeftijdsgrens noemde minister Jet Bussemaker van Onderwijs in 2013 dit probleem ook in een brief aan de Tweede Kamer: ,,Wanneer we een meerderjarige jongere verplichten om onderwijs te volgen, dan beperken we hem in de mogelijkheid zijn arbeidskeuze te maken." Daarom kon de minister een plan van de steden Amsterdam en Rotterdam om de kwalificatieplicht ook te laten gelden voor 19-jarigen niet toestaan.

  Leerplichtig
  Alle kinderen in Nederland zijn leerplichtig tot ze 16 jaar zijn. Maar als zij dan nog geen diploma hebben waarmee ze een baan kunnen krijgen, moeten ze onder de huidige wet doorleren tot ze 18 jaar zijn. Dat wil Rutte III nu dus laten gelden voor jongeren tot 21 jaar.

  Het huidige demissionaire kabinet maakte al werk van het terugdringen van schooluitval. Het aantal jongeren dat zonder diploma van school ging, daalde van 71.000 leerlingen in het schooljaar 2001-2002 tot 23.000 in het afgelopen schooljaar.

  https://www.ad.nl/binnenland/jongere...l-af~a4b7021d/
  huil wanneer je wil huilen,probeer zo weer je leven op te pakken je krijgt haar niet terug door verdrietig te zijn,koester de momenten dat je met haar hebt gedeeld en wens haar de hemel toe.
  wees een goede zoon en weet dat ze trotse glimlach op je

 2. -->
 3. #2
  Amateur Avatar van miyminti
  Status
  Offline
  Lid sinds
  03-10-2011
  Geslacht
  Vrouw
  Reacties
  117
  Beter
  - Thanking Allah, Allah first, forgive, Remember Allah, Do something extra of goodness once in a while, give yourself a break, hug your parents, smile to everyone, forgive forget & smile, never look down on anybody.
  I love Allah

Bookmarks

Berichtregels

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen plaatsen
 • Je mag niet je reacties wijzigen
 
HABABAM
De tijden worden getoond in GMT +1. Het is nu 06:10.
Powered by vBulletin Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. ©2000-2018 Hababam.nl Community - het virtuele huis van Turkije.