Spanje is bij TUI Nederland veruit de favoriet van de Nederlandse vakantieganger voor de aanstaande herfstvakantie. Er zijn opvallende comebacks voor Turkije en Egypte. Maar ook verder gelegen bestemmingen als Curaçao en de Kaapverdische eilanden zijn razend populair.De grootste aantallen reizigers blijven toch in Europa, bijna 15 procent méér reizigers zochten de zon in Europa op.
De top drie ziet er als volgt uit:

1 Spanje. Met name de Canarische eilanden met nieuwe publiekslieveling Tenerife.
2. Griekenland. Vooral Kreta, Kos en Rhodos trekken zonzoekers waarbij Kos de grootste stijger is.
3. Turkije. Weer terug in de gratie bij de zonzoeker, met een stijging van dubbele cijfers.

Opvallend is dat Egypte weliswaar net buiten deze top drie valt, maar een enorme groei laat zien ten opzichte van de vorige herfstvakantie. Ook wordt steeds meer ‘ticket only’ geboekt.

Verre vakanties
Maar ook wat verder weg schijnt de zon en misschien nog wel feller ook. De top drie van verre bestemmingen deze herfstvakantie is 1 Curaçao
2. Kaapverdische eilanden
3. Verenigde Staten (voornamelijk Florida)

De grootste stijging noteren de reizen naar de Kaapverdische eilanden. De populariteit blijft groeiende, de zonzekere eilanden met hun brede stranden en goede hotels verwerven zich een vaste hoge plaats bij de meest geliefde winterzonbestemmingen. Na positie drie wordt het een nek-aan-nek race van bestemmingen die aanspraak willen maken op die vierde plek: Gambia, Dominicaanse Republiek, Mexico en ook nieuwkomer Suriname gooit hoge ogen.

Stedenreizen

Het aantal stedenreizen in de herfstvakantie blijft gelijk aan dat van voorgaand jaar. De top drie zit zo dicht bij elkaar, dat je eerder van een gedeelde eerste plaats kunt spreken. Het gaat dan om Barcelona, Londen en Rome. Deze top drie wordt op de voet gevolgd door New York. In Barcelona is er weliswaar Catalaanse onrust te bespeuren, maar de mensen die al een stedenreis geboekt hadden, laten zich er niet van weerhouden om te gaan.


https://www.travmagazine.nl/turkse-e...erfstvakantie/