Deze leraren mogen zich een jaar lang tot de beste onderwijzers van Rotterdam rekenen. Vandaag kregen zij hun prijs uit handen van wethouder Hugo de Jonge.Ruim 300 leerlingen, leraren, collega’s, vrienden en familie van de genomineerden waren aanwezig in Arminius om hun favoriete leraar of lerarenteam aan te moedigen. Een brassband zweepte het publiek op.

Er waren zes prijzen te verdelen voor de beste leraar basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, de beste pedagogisch medewerker en het beste lerarenteam. De genomineerden met de meeste stemmen mochten naar de vakjury voor een gesprek. Die koos de uiteindelijke winnaars.

Loslaten
Semihanur Ozan van de islamitische basisschool Ibn I Sina bijvoorbeeld durft volgens de jury methodes los te laten en te kijken naar wat leerlingen écht nodig hebben.

De winnaars zijn een jaar ambassadeur voor goed en inspirerend onderwijs in Rotterdam. Ozan wil een rol spelen in het realiseren van acceptatie tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Rotterdam, vertelde zij aan de jury.

De verkiezing Leraar van het Jaar Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam en de Rotterdamse schoolbesturen. In totaal waren er 295 leraren genomineerd.


https://www.ad.nl/rotterdam/dit-zijn...rdam~ab5e879b/