Het wassenbeeld van de Turkse acteur Kerem Bürsin is vanaf 3 oktober 2017 exclusief te zien in Nederland bij Madame Tussauds Amsterdam.

Kerem Bürsin is niet meer weg te denken uit de tv en film wereld van Turkije. Maar ook ver daarbuiten geniet hij bekendheid dankzij zijn talent en looks. Naast het acteren is hij ook model en het gezicht van MAVI, het grootste Denimmerk van Turkije.Met de tijdelijke toevoeging van het wassenbeeld van Kerem, voldoet Madame Tussauds Amsterdam aan de grote vraag aan sterren met internationale allure afkomstig uit het Midden-Oosten.Alle fans van de aantrekkelijke acteur krijgen nu de unieke mogelijkheid om naast hem te poseren. Dit kan tot eind december dit jaar. Voor wie hem nog niet kent: na een blik in zijn ogen zul je hem nooit meer vergeten.Over Kerem Bürsin:Kerem is geboren in Istanbul Turkije, waarna hij jarenlang met de rest van het gezin een expat leven heeft geleid. Hij woonde in zeven verschillende landen tot ze uiteindelijk zijn neergestreken in Texas (USA). Na zijn studie en een beginnende acteer carrière besloot hij om terug te keren naar zijn geboorteland.Daar pakte hij al snel zijn carrière weer op. Vooral dankzij zijn eerste rol in 'Gunesi Beklerken/Waiting for the Sun' leverde hem lovende kritieken en de serie werd een fenomeen in Turkije en alle omringende landen.

Over Kerem en Madame Tussauds:Kerem heeft in 2015 uitgebreid geposeerd voor zijn wassenbeeld waarna het onthuld is in Madame Tussauds Istanbul. Hij is tot eind december in Amsterdam te zien waarna hij weer terugkeert naar zijn vaste stek in Turkije.

Madame Tussauds is onderdeel van het internationale concern Merlin Entertainments, wat verantwoordelijk is voor vele internationale topattracties. Alle beelden worden handgemaakt in de Studio’s in Londen. Na de opbouw van het beeld in klei wordt een mal gemaakt waarin de was wordt gegoten. Echte hoofdharen worden stuk voor stuk aangebracht en voor het opbouwen van de huidskleur worden talloze lagen verf en tinten aangebracht. Dit om zo de mate van verbazingwekkend realisme te bereiken waarmee Madame Tussauds al meer dan twee eeuwen wereldbekendheid geniet. In totaal werken er rond de 25 personen aan een beeld en het duurt ongeveer een half jaar voordat het af is en onthuld kan worden.

https://www.perssupport.nl/persberic...oekt-amsterdam