De Ivoriaanse rechtsback tekende vorige week een contract bij het Cypriotische Türk Ocağı Limasol. Bij de medische keuring zou aan het licht zijn gekomen dat het foute boel is bij Eboué.

De zaakwaarnemer van de voetballer heeft bevestigd dat er sprake is van een medisch probleem. "Meer kunnen we op dit moment niet zeggen. Emmanuel vertrekt morgen naar Engeland voor een onderzoek."

Eboué begon zijn Europese carrière in 2002 bij het Belgische SK Beveren. In 2004 verkaste hij naar Arsenal, waar hij in totaal 6,5 jaar onder contract stond, voordat hij in 2011 werd overgenomen door Galatasaray.Met de Turkse topclub werd de 34-jarige verdediger twee keer landskampioen en won hij een keer de beker. Bovendien veroverde hij in 2012 en 2013 de Turkse Supercup.

In het voorjaar van 2016 werd Eboué gecontracteerd door Sunderland, maar dat avontuur duurde slechts kort, aangezien hij vanwege het niet betalen van een voormalig manager een schorsing van een jaar kreeg opgelegd van de FIFA. De Engelse clubleiding zette Eboué vervolgens zonder pardon op straat.


https://www.telegraaf.nl/sport/42865...besmet-met-hiv