+ Reageer op onderwerp
Resultaten 1 tot 2 van 2
 1. #1
  Premium Lid Avatar van Cicekgirl
  Status
  Offline
  Lid sinds
  13-04-2005
  Geslacht
  Vrouw
  Reacties
  1.159

  Extra politiebewaking in bioscopen voor Turkse film

  In de bioscopen België loopt sinds gisteravond de Turkse film ‘Kurtlar Vadisi: Vatan’, Aan de filmzalen verwachten ze onrust. België gaat in een aantal bioscopen er extra politiebewaking inzetten.

  De politie zegt wat vaker langs de bioscopen te lopen puur uit voorzorg.


  Nu al discussie
  Ook in Nederland verwachten ze heibel. “Je ziet welk beeld er wordt neergezet: een grote vijand van buiten. Het maakt de druk op de Gülenbeweging nog groter, en die is al groot”, zegt een Nederlandse Güleniste. Ook daar wordt het speciale ‘spanningenteam’ klaargestoomd om eventueel op te treden.
  Op verschillende websites is alvast al discussie ontstaan. “Dit is een haatzaaiende propagandafilm, ik adviseer mensen niet te gaan. Het zal uit de hand lopen”, zegt er één. “Blijf vooral thuis en bemoei je niet met Turkije”, reageert een ander.

  Referendum
  Secretaris-generaal Özkan Yilmaz van Fedactio, de koepelorganisatie van verenigingen die bij Gülen aanleunen, zegt in Het Belang van Limburg dat hij inderdaad “vreest dat de spanningen binnen de Turkse gemeenschap weer zullen oplaaien”. In ons land plant de politie daarom alvast patrouilles voor en na de filmvertoningen in onder meer Hasselt.


  https://www.hln.be/showbizz/film/-tu...alen~a407d6b4/

 2. -->
 3. #2
  Premium Lid Avatar van mercimek
  Status
  Offline
  Lid sinds
  05-07-2010
  Geslacht
  Man
  Reacties
  7.509
  Wie het nieuws van de afgelopen dagen heeft gevolgd, weet ook dat deze een hot item was. We vragen ons sterk af waarom zo'n film uberhaupt besproken word in de media. Als je er geen aandacht aan besteedt, dan zal er ook geen haan naar kraaien. Maar de media moeten per se meer olie op het vuur gooien. Het heeft zelfs geleid tot raadsvragen in de Rotterdamse gemeenteraad. Men is bang dat de spanningen tussen Gulen en Erdogan aanhangers vergroot worden door de komst van deze film. Die spanningen zijn sowieso vergroot door meer aandacht aan deze film te besteden. En de aandacht die het heeft gekregen. Nu gaan meer mensen naar de film. Zelfs tegenstanders van de film want die zijn benieuwd er naar. Missie geslaagd zouden we zeggen van de filmmakers. Want die draaien nu een groter omzet.
  soeppie ?

Bookmarks

Berichtregels

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen plaatsen
 • Je mag niet je reacties wijzigen
 
HABABAM
De tijden worden getoond in GMT +2. Het is nu 23:32.
Powered by vBulletin Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. ©2000-2017 Hababam.nl Community - het virtuele huis van Turkije.