+ Reageer op onderwerp
Resultaten 1 tot 4 van 4
 1. #1
  Amateur
  Status
  Offline
  Lid sinds
  30-08-2017
  Geslacht
  Man
  Reacties
  374

  Nederlanders niet blij met nieuwe Turkse moskee in Enschede

  75 bezwaren tegen afmetingen, geluidsoverlast en verkeersdruk bij moskee vinden geen gehoor bij de bezwarencommissie. De commissie ziet geen enkel bezwaar dat reden geeft tot uitstel of afstel. Het college kan gewoon verder met de definitieve uitwerking van het plan dat moet leiden tot een nieuw Turks cultureel centrum op de hoek van de Kuipersdijk en de Wethouder Beversstraat.

  De bezwaren, met name uit de directe omgeving en de buurt van de nieuw te bouwen moskee, richten zich vooral op de locatie, de welstand, de omvang van het centrum, de oproep tot gebed via geluidsboxen, verkeersoverlast, parkeerdruk, vestiging van een winkel in het centrum en de veronderstelde waardedaling van koopwoningen in de directe omgeving.

  Vervangen
  Al sinds 2011 zijn het moskeebestuur en de gemeente met elkaar in gesprek over de bouw van een nieuw Turks cultureel centrum. Het centrum moet de twee bestaande moskeeën aan de Atjehstraat en de Ledeboerstraat vervangen.


  Volgens wethouder Jeroen Hatenboer is het proces voor de moskee er een van de lange adem. "We hebben van de raad een aanvullende opdracht meegekregen met voorwaarden voor het parkeren, de detailhandel en de azam (de oproep tot gebed, red.). Dat waren voor de raad de uitgangspunten voor het bestemmingsplan.

  Daaraan hebben we nu voldaan", zegt Hatenboer. "Parkeren is opgelost en ook de verkeersstromen zijn goed onderbouwd. Er zijn altijd mensen die ergens iets van vinden of die principieel tegen de bouw van een moskee zijn in deze tijd. We hebben omwonenden en belanghebbenden in de buurt steeds meegenomen bij onze stappen, maar sommige bezwaren zullen altijd blijven bestaan."

  'Aan alle voorwaarden voldaan'
  Volgens Hatenboer heeft het bestuur aan alle voorwaarden voldaan. "We hebben zelfs meer gevraagd dan bij andere marktpartijen." Zo wordt bij de bouw van een moskee standaard gekeken naar de financiering en de herkomst van het geld. "We willen niet dat er gebouwd wordt met zwart geld door wie dan ook. Maar uit niets is gebleken dat er discutabele geldstromen zijn."

  In oktober behandelt de raad het bestemmingsplan.


  https://www.tubantia.nl/enschede/75-...eegd~adb633f9/

 2. -->
 3. #2
  Amateur
  Status
  Offline
  Lid sinds
  30-08-2017
  Geslacht
  Man
  Reacties
  374
  zo is geenstijl ook niet erg blij https://www.geenstijl.nl/5138697/ja-...ief-hakbarren/

  zo lees je bijvoorbeeld:

  Dit is toch een nachtmerrie voor de inwoners / omwonenden. De bestuurders die ervoor zouden moeten zorgen dat je in rust en vrede kunt wonen, rammen er even een OK-stempel op en of je even in wilt binden. Want andere mensen gaan voor ten koste van jouw leef/woongenot. Deze meneer maar even noteren op de lijst voor na de oorlog. On-ge-lofelijk!

 4. #3
  Amateur
  Status
  Offline
  Lid sinds
  23-09-2017
  Geslacht
  Man
  Reacties
  150
  Mijn woongenot zou ook aangetast worden als er elke dag sharia-types voor mijn huis zouden lopen, parkeeroverlast, en gebedsoproep.
  Ik vind het in Nederland absoluut niet passen, minaretten met gebedsoproep. De meeste mensen hebben een mobiele telefoon, zij kunnen via de App toch oproepen als zij dat willen. Volgens mij mocht de luidspreker maar 55 decibel staan, maar natuurlijk dit is vaststaand feit, dat Moslims de regels voor zichzelf aanpassen later, en gewoon proberen het luider te krijgen. Mij maak je niet wijs dat een gebedsoproep maar 55 decibel is, want je hebt pieken en dalen. Als iemand veel te hard schreeuwt, omdat hij een duiveltje van islam in zich heeft (demon), dan geloof ik niet dat het op 55 decibel blijft

  kortom, het asociale gehalte van Islam neemt toe in de buurt. Zoals islam en asociaal gedrag synoniem zijn en elkaar vergezellen
  De bestseller De Mensen versus Mohammed, van Sheindlin J.k., LINK: https://issuu.com/bickyghai/docs/she...anslation_v3.1

 5. #4
  Amateur
  Status
  Offline
  Lid sinds
  23-09-2017
  Geslacht
  Man
  Reacties
  150
  Verheldering van mijn standpunt: Islam en asociaal gedrag gaan samen. Meer Islam betekent meer asociaal gedrag

  Ik noem er een paar:
  - parkeren op fietststrook
  - hard rijden op fietsstraat (auto te gast)
  - asociaal intimiderend gedrag als je ergens iets van zegt. Schreeuwen, schelden
  - geen respect voor ouderen, voorkruipen, enz...
  - een Moslim negeert je compleet, als je ooit kritiek hebt geuit op zijn religie. manipulatie en kinderachtig gedrag
  - boze ogen en gezichten bij compleet normale zaken, zoals hond uitlaten, kritiek uiten, enz..
  De bestseller De Mensen versus Mohammed, van Sheindlin J.k., LINK: https://issuu.com/bickyghai/docs/she...anslation_v3.1

Bookmarks

Berichtregels

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen plaatsen
 • Je mag niet je reacties wijzigen
 
HABABAM
De tijden worden getoond in GMT +2. Het is nu 09:49.
Powered by vBulletin Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. ©2000-2017 Hababam.nl Community - het virtuele huis van Turkije.