De HvA komt al jaren niet goed uit de test, en deelt de onderste regionen met Hogeschool Inholland. Dit jaar scoort de Amsterdamse hbo 0,5 punt minder dan Inholland, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Utrecht, die op een gedeelde een-na-laatste plek staan.Volgens de Keuzegids is de lage score voor de HvA vooral te wijten aan de economische opleidingen, die gebukt gaan onder massaliteit en matige studiebegeleiding. Ook bij de rechtenstudies is er kritiek op het punt van begeleiding.

Maar de HvA scoort niet overal slecht op. Verschillende sportopleidingen doen het beter en de opleiding sportkunde komt zelfs als beste uit de bus.

Salarissen gestegen
De Keuzegids wordt elk jaar uitgebracht en beoordeelt opleidingen op het gebied van niveau, samenhang en persoonlijke aandacht en is gebaseerd op actuele gegevens over toelatingseisen, onderwijskwaliteit en kansen op de arbeidsmarkt.

Net als vorige keer komt Avans (Breda, Den Bosch) als beste hogeschool uit de bus, gevolgd door Windesheim (Zwolle, Almere) en de Hanzehogeschool in Groningen.

Uit de Keuzegids blijkt verder dat meer studenten dan ooit kiezen voor het hoger beroepsonderwijs. Voor studenten die hun opleiding afronden, is de kans op een baan toegenomen en zijn de salarissen gestegen, maar het verschil tussen studierichtingen blijft groot.

https://www.parool.nl/amsterdam/hoge...gids~a4518503/Zeer terecht, slecht georganiseerd onderwijs. Als je alleen een partijdige examencomissie hebt die voor jou als student moet opkomen en docenten moet controleren op kwaliteit dan hoef je niet veel te verwachten van het onderwijs. Lui kunnen voor de klas uit een Harry Potter boek lesgeven en niemand die er van opkijkt.