Hadise verdient fortuinen met Instagram, en daar is de Turkse overheid niet blij mee


De Turkse Belgische Hadise vertoeft al jaren in Turkije, en de zangeres is er razend populair. Maar de Turkse overheid is niet blij met haar succes op Instagram. Daar verdient ze namelijk fortuinen mee, maar ze betaalt geen cent belastingen op deze inkomsten en daar wil de overheid verandering in zien. Het is niet de eerste keer dat de zangeres in opspraak komt vanwege ‘belastingontduiking’.

Turkije overweegt een nieuw onderzoek naar de inkomsten van Hadise. Deze zangeres ruilde Mol in voor Turkije, waar ze een bloeiende showbizzcarrière heeft. Ze is ontzettend populair op social media, Hadise heeft bijna 6 miljoen volgers op Instagram. Daar maakt ze onder meer reclame voor een Turks watermerk, en dat zou haar tot 12.000 euro per post opleveren. Inkomsten waar ze geen belastingen op betaalt. Turkije overweegt nu een onderzoek naar verschillende Turkse sterren die op deze manier belastingen ontduiken.
In 2015 kwam Hadise al in opspraak in de Turkse pers omdat ze geen belastingen in het land betaalde, dit dankzij haar Belgische nationaliteit. De zangeres maakte gebruik van een regeling die stelt dat ze enkel belastingen in België moest betalen als ze minder dan 180 dagen per jaar in Turkije verblijft. En de Turkse fiscus liep flinke bedragen mis, want toen had Hadise een miljoenencontract met frisdrankmerk Fanta en zetelde ze in de jury van de Turkse editie van The Voice.


https://www.hln.be/showbizz/celebrit...-mee~a87fc8da/