De 48-jarige Tülay Erdoğan, uit de provincie Şanlıurfa, is afkomstig uit een familie die het financieel niet breed heeft.
Haar familie heeft haar, zonder enig overleg, uitgehuwelijkt aan een 27 jaar oudere man Halit Erdoğan uit Gaziantep in ruil voor een bruidsschat. De man had al 8 kinderen uit een vorig huwelijk waarvan de oudste twee kinderen ouder zijn dan Tülay.
Tijdens haar huwelijk is de vrouw regelmatig lichamelijk mishandeld. Volgens haar buren onderging de vrouw een ware marteling. Uiteindelijk heeft Tülay Erdoğan aangifte gedaan van mishandeling en de rechter heeft de man in kwestie een straatverbod voor 6 maanden opgelegd.

De buren hebben nog geprobeerd om beide partijen bij elkaar te brengen en tot een verzoening te komen. Tülay heeft aangegeven dat zij niet meer bereid is om weer samen te wonen met haar man. Na deze mislukte poging heeft Halit Erdoğan de vrouw opgezocht en haar dusdanig mishandeld dat ze uiteindelijk overleed aan haar verwondingen.

Haar 5-jarige zoon trof haar levenloze lichaam in de woning aan en alarmeerde de buren, die vervolgens de politie heeft ingeschakeld. De politie is op zoek naar de voortvluchtige 75-jarige man.


http://nieuws.turkije.net/5604/vrouw...r-bruidsschat/