+ Reageer op onderwerp
Resultaten 1 tot 3 van 3
 1. #1
  ******* Avatar van enzo
  Status
  Offline
  Lid sinds
  14-02-2006
  Geslacht
  Man
  Reacties
  2.050

  Turkse ouderen en dementerenden krijgen eigen 'zorgwoning'

  Turkse ouderen en dementerenden krijgen vanaf december een eigen 'zorgwoning' in zorgcentrum Antonia in Terborg. Zorginstelling Azora wil in het zogenoemde Koetshuis achter het zorgcentrum ruimte maken voor acht bewoners met een islamitische achtergrond.


  De zorgwoning wordt ingericht naar Turks voorbeeld, met een andere kleurstelling dan de Nederlandse woonkamers, meubilair en een eigen Halal-keuken. Azora heeft bij de voorbereidingen aansluiting gevonden bij de Stichting Zahet, die in de gemeente Nijmegen al twee zorgcentra heeft voor mensen met een migrantenachtergrond.

  Cultuur
  Aanleiding voor de Turkse vleugel is de toenemende vraag vanuit de Turkse gemeenschap in de gemeente Oude IJsselstreek. ,,Het zit in de cultuur van die mensen om hun ouderen zo lang mogelijk zelf thuis te helpen. Daar is op zich natuurlijk helemaal niks mis mee, maar bij zwaardere zorg of dementie is die zorg op een gegeven moment niet meer thuis te geven", weet Azora-directeur Hans Metzemaekers.

  Vooral bij dementerenden zorgt dit voor problemen. ,,Die mensen vallen terug op hun Turkse taal en gewoontes. Dan is het zo belangrijk dat je ze opvangt in hun eigen taal en in een omgeving die past bij hun verleden. Daarom vragen we van de medewerkers die op deze woning gaan werken ook dat ze de Turkse taal machtig zijn. Er zijn enkele Nederlandse collega's, die hier ook graag willen werken. Die volgen inmiddels Turkse taallessen."


  https://www.gelderlander.nl/achterho...eren~a58544bb/
  huil wanneer je wil huilen,probeer zo weer je leven op te pakken je krijgt haar niet terug door verdrietig te zijn,koester de momenten dat je met haar hebt gedeeld en wens haar de hemel toe.
  wees een goede zoon en weet dat ze trotse glimlach op je

 2. -->
 3. #2
  KARAKIZ Avatar van Karakiz_21
  Status
  Offline
  Lid sinds
  22-10-2007
  Locatie
  KIrsehir
  Geslacht
  Vrouw
  Reacties
  17.623
  Himm
  Seni dusununce Kirsehir olurum bozkirin ustunde eserken ruzgar!

 4. #3
  Amateur
  Status
  Offline
  Lid sinds
  31-08-2017
  Geslacht
  Vrouw
  Reacties
  307
  Ik heb net even gekeken op hun website en het lijkt me goed om te vermelden dat ze al een bestaand v&vtehuis zijn die vanaf nu dus ook plek biedt aan allochtone bewoners met een islamitische achtergrond. Het is dus niet een verzorgingstehuis uitsluitend voor deze groep en mij wordt niet echt duidelijk gemaakt wat die extra toegevoegde waarde is voor deze groep.

  Het maakt natuurlijk op zich verder niets uit, het is prettig om te weten dat er ook dit soort mogelijkheden zijn als je dementerende familieleden hebt..

Bookmarks

Berichtregels

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen plaatsen
 • Je mag niet je reacties wijzigen
 
HABABAM
De tijden worden getoond in GMT +2. Het is nu 10:24.
Powered by vBulletin Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. ©2000-2017 Hababam.nl Community - het virtuele huis van Turkije.