+ Reageer op onderwerp
Resultaten 1 tot 7 van 7
  1. #1
    Amateur
    Status
    Offline
    Lid sinds
    30-08-2017
    Geslacht
    Man
    Reacties
    351

    Is kookroom en creme fraiche nou hetzelfde?

    Kun je kookroom en creme fraiche gebruiken voor dezelfde gerechten?

  2. -->
  3. #2
    Sincap Avatar van marjinal_
    Status
    Offline
    Lid sinds
    30-10-2012
    Geslacht
    Vrouw
    Reacties
    934
    Sen salçadan cayma

  4. #3
    Amateur
    Status
    Offline
    Lid sinds
    30-08-2017
    Geslacht
    Man
    Reacties
    351
    Room is niets meer en minder dan het vette deel van de melk dat boven komt drijven zodra de melk een tijdje rustig staat. `Opromen' heet dat. Wie wat ouder is, herinnert zich dat dit proces vroeger niet alleen gebeurde bij melk die zo van de boer kwam, maar ook bij melk die in de winkel was gekocht. Tegenwoordig is dat echter niet meer het geval. Dat komt doordat de melk vandaag de dag in de fabriek gehomogeniseerd wordt. Dat wil zeggen dat het vet zo fijn verdeeld wordt door de ondermelk dat hij niet meer oproomt. Room wordt gemaakt door centrifugeren. Hierbij wordt van hetzelfde principe gebruikgemaakt als bij het `natuurlijke' opromen; doordat vet lichter is dan water, kruipt het bij het centrifugeren sneller naar boven dan water.Wilt u room verhitten, voor bijvoorbeeld een warme saus, dan kunt u hiervoor uitstekend room met een hoog vetgehalte gebruiken, zoals bijvoorbeeld creme fraiche. Het fijne van creme fraiche is namelijk dat het door z'n betrekkelijk hoge vetgehalte niet schift, zeker niet als u ervoor zorgt dat het product op kamertemperatuur is als u het door een warm gerecht roert. Mocht deze zachtzure room onverhoopt toch gaan schiften, roer er dan 1 of 2 eetlepels ijskoud water door. Overigens leent creme fraiche zich niet alleen als basis voor warme sausen, het is ook ideaal voor de bereiding van koude sausen. Ook slagroom doet het, dankzij z'n vetgehalte, prima in warme gerechten. En ook hierbij is de kans op schiften minimaal wanneer de room voor gebruik op kamertemperatuur is gebracht. Hebt u liever een slankere roomsaus kies dan voor dankroom (bevat 2 5 % vet) of kookroom (20% vet). Dankzij het zetmeel - een bindmiddel - dat aan de laatste is toegevoegd hoeft u dit product zelfs niet meer te laten inkoken om de saus te laten indikken. Kookroom is uitstekend als zachte roombasis voor soepen, warme sausen, hartige taarten, vlees-, pasta- en groentegerechten. Gebruikt u koffiemelk of zure room voor het binden van soep of saus zorg er dan voor dat deze niet meer verhit hoeft te worden.HEEFT U ONVERHOOPT GEEN ZURE ROOM IN HUIS EN EVENMIN CREME FRAiCHE. TERWIJL DIT IN HET BEWUSTE RECEPT EEN MUST' 1S.

  5. #4
    Sincap Avatar van marjinal_
    Status
    Offline
    Lid sinds
    30-10-2012
    Geslacht
    Vrouw
    Reacties
    934
    tmm

  6. #5
    Amateur
    Status
    Offline
    Lid sinds
    09-10-2017
    Geslacht
    Vrouw
    Reacties
    112
    Citaat Geplaatst door marjinal_ Bekijk reactie
    Sen salçadan cayma
    Salca demisken sogan da onemli.

  7. #6
    Donkerblond
    Status
    Offline
    Lid sinds
    03-12-2011
    Locatie
    Bursa
    Geslacht
    Vrouw
    Reacties
    2.223
    Creme fraiche is zuur. Kookroom niet. Maar verder weet ik het ook niet
    Brunettes do it better!

  8. #7
    Amateur
    Status
    Offline
    Lid sinds
    05-11-2017
    Geslacht
    Man
    Reacties
    14
    Citaat Geplaatst door Code Bekijk reactie
    Room is niets meer en minder dan het vette deel van de melk dat boven komt drijven zodra de melk een tijdje rustig staat. `Opromen' heet dat. Wie wat ouder is, herinnert zich dat dit proces vroeger niet alleen gebeurde bij melk die zo van de boer kwam, maar ook bij melk die in de winkel was gekocht. Tegenwoordig is dat echter niet meer het geval. Dat komt doordat de melk vandaag de dag in de fabriek gehomogeniseerd wordt. Dat wil zeggen dat het vet zo fijn verdeeld wordt door de ondermelk dat hij niet meer oproomt. Room wordt gemaakt door centrifugeren. Hierbij wordt van hetzelfde principe gebruikgemaakt als bij het `natuurlijke' opromen; doordat vet lichter is dan water, kruipt het bij het centrifugeren sneller naar boven dan water.Wilt u room verhitten, voor bijvoorbeeld een warme saus, dan kunt u hiervoor uitstekend room met een hoog vetgehalte gebruiken, zoals bijvoorbeeld creme fraiche. Het fijne van creme fraiche is namelijk dat het door z'n betrekkelijk hoge vetgehalte niet schift, zeker niet als u ervoor zorgt dat het product op kamertemperatuur is als u het door een warm gerecht roert. Mocht deze zachtzure room onverhoopt toch gaan schiften, roer er dan 1 of 2 eetlepels ijskoud water door. Overigens leent creme fraiche zich niet alleen als basis voor warme sausen, het is ook ideaal voor de bereiding van koude sausen. Ook slagroom doet het, dankzij z'n vetgehalte, prima in warme gerechten. En ook hierbij is de kans op schiften minimaal wanneer de room voor gebruik op kamertemperatuur is gebracht. Hebt u liever een slankere roomsaus kies dan voor dankroom (bevat 2 5 % vet) of kookroom (20% vet). Dankzij het zetmeel - een bindmiddel - dat aan de laatste is toegevoegd hoeft u dit product zelfs niet meer te laten inkoken om de saus te laten indikken. Kookroom is uitstekend als zachte roombasis voor soepen, warme sausen, hartige taarten, vlees-, pasta- en groentegerechten. Gebruikt u koffiemelk of zure room voor het binden van soep of saus zorg er dan voor dat deze niet meer verhit hoeft te worden.HEEFT U ONVERHOOPT GEEN ZURE ROOM IN HUIS EN EVENMIN CREME FRAiCHE. TERWIJL DIT IN HET BEWUSTE RECEPT EEN MUST' 1S.
    helemaal mee eens

Bookmarks

Berichtregels

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen plaatsen
  • Je mag niet je reacties wijzigen
 
HABABAM
De tijden worden getoond in GMT +2. Het is nu 14:30.
Powered by vBulletin Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. ©2000-2017 Hababam.nl Community - het virtuele huis van Turkije.