Voetbalvereniging RVV Kocatepe moet op last van de gemeente Rotterdam vertrekken van de Oldegaarde in Charlois. De club heeft een schuld van bijna 50.000 euro.

Gemeente Rotterdam laat weten dat er vanaf oktober 2016 diverse facturen, herinneringen, aanmaningen en sommaties naar voetbalclub RVV Kocatepe in Rotterdam-Charlois zijn verstuurd. Dit omdat de voetbalvereniging de verplichte huur niet betaalde aan de gemeente. De mogelijkheid voor een betalingsregeling werd geboden, maar daar kwam geen reactie op. In april 2017 stuurde de gemeente daarom een deurwaarder op de club af. Daaruit volgde wel een betalingsregeling, maar ook dat liep mis. De eerste betalingsafspraak werd niet nagekomen.
Bovenop een huurschuld van 16.000 euro heeft de club nog een schuld van 30.000 euro bij de gemeente. Dit zijn kosten die door de gemeente zijn gemaakt voor een omgevingsvergunning. Kocatepe wilde een nieuw clubgebouw, maar uiteindelijk zijn de plannen daarvoor afgewezen.

De club had volgens de gemeente niet alleen financiële problemen. Op bestuurlijk vlak was er een hoop mis en ook hebben er incidenten plaatsgevonden waarbij de politie ingeschakeld werd.

Sinds eind juni hebben er vijf gesprekken plaatsgevonden tussen de gemeente en de voetbalclub. Daaruit volgde een overeenkomst waarin afspraken werden gemaakt. Rotterdam Sportsupport zou ondersteunen om tot een meer ‘vitale vereniging’ te komen. De gemeente laat nu weten dat de gemaakte afspraken door de vereniging wederom niet zijn nagekomen. Rotterdam Sportsupport heeft op 11 augustus aangegeven het ondersteuningstraject stop te zetten.

Wethouder Adriaan Visser zegt geen vertrouwen meer te hebben in de club. Daarom is besloten om geen nieuwe huurovereenkomst met de vereniging aan te gaan. Kocatepe bestaat sinds 2003 en heeft 600 leden. De huidige huurovereenkomst eindigt morgen. De leden van de club kunnen het nieuwe seizoen dus niet bij hun club spelen. De KNVB heeft aangegeven bereid te zijn te helpen bij een overstap van deze leden naar een andere club. Indien het bestuur van Kocatepe hiermee akkoord gaat. In het gebied in Charlois zijn nog negen voetbalclubs actief.

Voorzitter Sahin Ünal zegt het hier niet bij te laten zitten. ,,Wij leggen ons niet bij het besluit van de gemeente neer. Wij vinden dat de club financieel de goede kant op gaat”, aldus de voorzitter. Volgens hem zijn gemaakte afspraken wel nagekomen.


https://www.ad.nl/rotterdam/gemeente...raat~a6ef6cef/