Robin van Persie nam maandagmiddag bij zijn aankomst in Noordwijk uitgebreid de tijd om bij te praten met het Nederlandse journaille. Dat is voor de teruggekeerde Oranje-international weleens anders geweest.
In het verleden parkeerde Van Persie zijn auto vaak in de parkeergarage, waar verslaggevers en fans niet mogen komen. "Dat heb ik inderdaad vaak gedaan, maar ik vond dit een mooi moment om weer met iedereen te kletsen", vertelt hij aan Metro. "In Turkije is het anders, daar kan ik niet slap lullen over voetbal. Na een wedstrijd doe ik wel mijn verhaal, maar in Nederland gaan we meestal wat dieper op de inhoud in."

Van Persie zat ruim twee jaar geleden voor het laatst bij de Oranje-selectie. Bondscoach Dick Advocaat is verantwoordelijk voor zijn terugkeer. De twee werkten afgelopen seizoen samen bij Fenerbahçe. "Ik besefte dat dit mijn kans op een rentree zou vergroten en hield ik er in mijn achterhoofd stiekem een beetje rekening mee. De bondscoach heeft mij in Turkije leren kennen als speler en als mens, dat is mijn geluk geweest."

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...-voetbal-.html