Bekijk originele versie : Güne huzurlu başlamak için
Güne huzurlu başlamak için (http://güne%20huzurlu%20başlamak%20için/)
Resulullah (sas) gece namazını hiç terk etmezdi. Öyle ki hastalanacak veya ağırlık hissedecek olsa oturarak kılardı. (Ebu Davud, Salat 307)
Resulullah (sas) buyurdular ki: Biriniz uyuyunca ensesine şeytan üç düğüm atar. Her düğümü atarken, düğüm yerine eliyle vurarak “Üzerine uzun bir gece olsun, yat.” dileğinde bulunur.
Adam uyanır ve Allah’ı zikrederse bir düğüm çözülür, abdest alacak olursa bir düğüm daha çözülür, namaz kılarsa bütün düğümler çözülür ve böylece canlı ve hoş bir halet-i ruhiye ile sabaha erer. Aksi halde habis ruhlu (ici kararmis) ve uyuşuk bir halde sabaha erer.” (Buhari, Teheccüd 12)
www.zaman.com.tr (http://www.zaman.com.tr/)
Güne huzurlu başlamak için (http://güne%20huzurlu%20başlamak%20için/)
Resulullah (sas) gece namazını hiç terk etmezdi. Öyle ki hastalanacak veya ağırlık hissedecek olsa oturarak kılardı. (Ebu Davud, Salat 307)
Resulullah (sas) buyurdular ki: Biriniz uyuyunca ensesine şeytan üç düğüm atar. Her düğümü atarken, düğüm yerine eliyle vurarak “Üzerine uzun bir gece olsun, yat.” dileğinde bulunur.
Adam uyanır ve Allah’ı zikrederse bir düğüm çözülür, abdest alacak olursa bir düğüm daha çözülür, namaz kılarsa bütün düğümler çözülür ve böylece canlı ve hoş bir halet-i ruhiye ile sabaha erer. Aksi halde habis ruhlu (ici kararmis) ve uyuşuk bir halde sabaha erer.” (Buhari, Teheccüd 12)
www.zaman.com.tr (http://www.zaman.com.tr)
Yanlis anlamada.. allah icin konus sen 5 vakit namaz kiliyormusun.. yada sabah namazina kalkip namaz kiliyormusun? Is gewoon een normaal vraag yanlis anlama:)
Arda68 Yanlis anlamada hoezo trekt dat jou? wat boeit jou dat? waarom ga je niet gewoon op het onderwerp in en vraag je iets wat ze jou misschien niet wil vertellen.. belki hava atmis gibi olur ozaman ve namazlarin sevabi azalir.. maar ik heb het nut van je vraag nog niet echt door..
Benim 5 vakit kilip kilmamanin bu konudaki yerini anlamadim ama merak ettiysen soyliyeyim hayir bu aralar maalesef uzgunum ama kilmiyorum..Kilmayinca bu tur konularla ilgilenilmiyor mu??
hey ruveyde jij bnet echt een anarchist. Kizin ilgisini cekmis, yazmis. ook al bid zij niet. ze laat zich inspireren door de islam en dat vind ik goed van haar. Boyle devam et Betul.
Namazda birgun gelir insallah (geldt ook voor mij)
Amin
Nee turku, onu soyleyen ruveyda degil...arda...;)
bir_garip_dost
19-04-2005, 16:13
bir muslumanin ustune farz dir 3 sefer soylemesi namazini kil diye
@ruveyda em betul sorry ik zat te eten toen gozum kaymis :D
Turk estagfurullah geeft niets :)
oke dan DADAS. hakkini yemek istemem :)
Arda68 Yanlis anlamada hoezo trekt dat jou? wat boeit jou dat? waarom ga je niet gewoon op het onderwerp in en vraag je iets wat ze jou misschien niet wil vertellen.. belki hava atmis gibi olur ozaman ve namazlarin sevabi azalir.. maar ik heb het nut van je vraag nog niet echt door..
Sen sigara icersen yanindaki kardesin olsun veya ne olursa olsun.. ona dersen.. Kardesim sigara icme.. OZAMAN COCUK ETKILENIRMI? RUVEYDA?
Hayir etkilenmez.. Ama sen kendin icmessen ona dersen.. Kardesim icme is slecht ozaman etkilenir..
Bana bir arkadasim derse.. NAMAZ KIL IS GOED.. SEn kiliyormusun dersem yok derse.. Derim git kendin once kil.. SONRA GEL NASIHAT VER
Hem natuurlijk vind ik het goed was niet slecht bedoelt BETUL Sorry daarvoor.. DAAROM Zet ik er ook bij yanlis anlama Betul.. ;)
Bilip bilmeden konusma Ruveyda..!
Burda iki uc cumleyi bir araya getiripte hava atma..
Kendini de birsey sanma.. Gelmis chatten arkasindan.. bana adam olmus hava attiyor..
Noramalda cevap verebilirsin...
kunnen we weer verder gaan met het onderwerp??
want dit schiet niet egt op
heeft iemand gisteren naar stv gekeken
die ozel program voor mevlid kandili
kirac ilahe soyledi egt mooi
ik stel gewoon een normaal vraag.. Beyhan.. Kijk hoe ze reageerd.. Ben Betula laf mi attim of weet ik veel wat:(conf)
Ze moet echt niet denken, omdat ze een meisje is dat ze extra respect van mij kan krijgen..
Ze krijgt namelijk NIKS! ( RUVEYDA )
Actie heeft een reactie..