Bekijk originele versie : "Benim Kalbim Temiz" diyenlere...
Hablullah
06-06-2005, 23:13
(Kalb bozuk olunca, bedenin işleri de hep bozuk olur.)
Evet arkadaslar, bir çok insan kalbinin temizligini öne sürerek ne namaz kilar ne oruç tutar. Iyi olduguna inanir dürüst ve insanlara karsi iyi olmasiyla. Halbuki seytanin kucagina düsmüs bir av'dir o.
(Namazı kasten bırakanın ibadetleri kabul olmaz ve namaza başlayana kadar Allahü teâlânın himayesinden uzak kalır.) [Ebu Nuaym]
Namaz, çok önemli bir ibadet olduğu için, namaz kılmayanın imanla ölmesi çok zayıf bir ihtimaldir. Namaz kılmayanın kalbi kararır, diğer günahları işlemekten çekinmez.
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
(Namaz kılmak ve diğer ibadetleri yapmak ancak müminlere kolay gelir. Kur'an-ı kerimde, (İman ve ibadet etmek, müşriklere güç gelir) ve (Namaz kılmak müminlere kolay gelir) buyurulmaktadır. Namaz kılmamak, iman zayıflığından ileri gelir. İmanın kuvvetli olmasının alameti, dinimizin emirlerine severek kolaylıkla uymaktır.) [C.1.m.191, 289]
Bu sayede namaz'in ne kadar önemli oldugunu bir kez daha hatirlatmis oluyoruz. Kalbi karartan seyleride ele aliyoruz:
(Bir kimse, günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta hasıl olur. Eğer tevbe ederse, o leke silinir. Tevbe etmeyip tekrar günah işlerse, o leke büyür ve kalbin tamamını kaplar, kalb, kapkara olur.) [Harâiti]
[b](Paslanan her şeyin bir cilası vardır. Kalbin cilası "Estağfirullah" demektir.) [Deylemi]
Simdi ise sizlere güzel bir animasyon daha izletmek istiyorum, buyrun bakalim:
http://www.menzil.net/modules/Cards/images/SWF/Tekcare.swf
Wassallaam Alaykoem
Ben buna katilmiyorum, insanin kalbi temiz olabilir. Kalbi temiz namaz kilmakla olmuyor,namaz kilipta yan kesicilik kari kiz oynatanlar cok var. Kalbi temiz olmak o kadar kolay olsaydi herkes olurdu;)
Ben namaz kilmiyorsam/kilamiyorsam sen o kisinin hakkinda kalbi temiz degil diyemezsin. Sen nerden biliyon adamin kalbinin temiz olup olmadigini?
Nerden biliyon neden namaz kilip kilmadigini?
Bundan 3 sene once bende 5 vakit namaz kilardim, maar biraktim, ik weet ook niet waarom. Maar diep in me hart wil ik nog steeds bidden............ En ik heb er heel erg spijt van, komt ook door je omgeving. Etrafindaki insanlar namaz kilip kilmiyormu, kucuklukten boyle ogrenince boyle gidiyor. Peki diyeceksinki simdi yasin basin kac olmus onu kendin dusunemiyonmu? Tabii ki dusunebiliyoruz, ama demesi/konusmasi kolay.
Bakalim insallah ilerde gene baslarim, ama bu demek degildirki namaz kilmayanin kalbi temiz degil!!!
Yazgunesi
06-06-2005, 23:19
Mooie tekst.. Gercekten namaza baslamak gerekiyor.. Namaz en onemli farzdir ne'de olsa. Namaz kilmayanin, ettigi dualar kabul olmaz. Baskalari o ki$i icin dua etse onlarda kabul olmaz. (diye duydum)
Hablullah
06-06-2005, 23:21
Ben buna katilmiyorum, insanin kalbi temiz olabilir. Kalbi temiz namaz kilmakla olmuyor,namaz kilipta yan kesicilik kari kiz oynatanlar cok var. Kalbi temiz olmak o kadar kolay olsaydi herkes olurdu;)
Ben namaz kilmiyorsam/kilamiyorsam sen o kisinin hakkinda kalbi temiz degil diyemezsin. Sen nerden biliyon adamin kalbinin temiz olup olmadigini?
Nerden biliyon neden naman kilip kilmadigini?
ben kimseye itaben bisey yazmadim üstüne alinan kendi bilir :)...
Eger sen kalbim temiz diyorsan, Allahü Teala bilir ve yine O insanin kalbinin nasil temiz olabilecegini Hz. Muhammed s.a.v ile bildirmistir... Sen bu yukarda yazdigim hadislerden kaçiyorsan bu senin bilecegin bir istir, ne ben senin inandigin sekle uymak zorundayim nede sen benimkine...
Hablullah
06-06-2005, 23:22
Haram yemek kalbi karartır, hasta eder. Zünnun-i Mısri hazretleri buyurdu ki: Kalbin kararmasının dört alameti vardır:
1- İbadetin tadını duymaz.
2- Allah korkusu hatırına gelmez.
3- Gördüklerinden ibret almaz.
4- Okuduklarını, öğrendiklerini anlayıp kavrayamaz.
Muhammed bin Fadl Belhi hazretleri de buyurdu ki: Kalbin kararmasına 4 şey sebep olur:
1- Öğrendiği ile amel etmemek.
2- Bilmeyerek yapmak.
3- Bilmediklerini öğrenmemek.
4- Başkasının öğrenmesine mani olmak.
ben kimseye itaben bisey yazmadim üstüne alinan kendi bilir :)...
Eger sen kalbim temiz diyorsan, Allahü Teala bilir ve yine O insanin kalbinin nasil temiz olabilecegini Hz. Muhammed s.a.v ile bildirmistir... Sen bu yukarda yazdigim hadislerden kaçiyorsan bu senin bilecegin bir istir, ne ben senin inandigin sekle uymak zorundayim nede sen benimkine...Ben kaciyorum diye bisey yok burda, benim getirmek istedigim konu, sadece namaz kilmakla temiz kalpli olunmuyor onu demek istiyorum.
Yoksa namazin o hadislerin ne oldugunu bende biliyorum, az cok yurtta kaldim ordada ogretildi. Ben zamaninda namaz kilmasini bilmiyordum 12 yasimda ogrendim :)
Etrafimizda kos koca ayle babasi anasi olmus insanlar var onlar namaz kilmasini bilmiyor, ogretilmemis buyukleri tarafindan zamaninda. Suc simdi kimde?
Yada musluman aylesinde dogmayanlar nolacak? Onlar muslumanligi,islami hic tanimadilar. Onlarin kalbi o zaman hic temiz degil.
Hablullah
06-06-2005, 23:30
Ben kaciyorum diye bisey yok burda, benim getirmek istedigim konu, sadece namaz kilmakla temiz kalpli olunmuyor onu demek istiyorum.
Yoksa namazin o hadislerin ne oldugunu bende biliyorum, az cok yurtta kaldim ordada ogretildi. Ben zamaninda namaz kilmasini bilmiyordum 12 yasimda ogrendim :)
Etrafimizda kos koca ayle babasi anasi olmus insanlar var onlar naman kilmasini bilmiyor, ogretilmemis buyukleri tarafindan zamaninda. Suc simdi kimde?
Kimse kimsenin hesabini yüklenemez kardes, bu yüzden kendini baskalariyla eslestirmek yalnis olmazmi? Sen 12 yasinda basladin diye bu bir magrifet degil. Elbette baslayacaksin, hatta biraktigin kabahat. Namaz kilmayan insan genellikle kendini dünya menfaatine vermis olur ve ölümü hatirlamaz. Bu isterse bir kisi 100 yasinda olsun isterse 10 yasinda olsun degisen bir sey degildir. Namaz kilmak kalbi temizler, temiz kalpli olmak için bir çok sey daha yapmak gerekir. Namaz ayrica dinin diregidir, namazi birakan dinini yikmis olur...
Hablullah
06-06-2005, 23:32
Günahlar kalbi karartır. Günahkâr kimsede, ibadet etme isteği kalmaz. Günahı silmek için iyilik ve ibadet yapmak lazımdır. Günah işlemeden iyilik ve ibadet yapılırsa kalb daha parlar, cilalanır. Kur'an-ı kerimde meâlen buyuruluyor ki:
(Bizim için, bizim uğrumuzda mücahede edenleri elbette kendi yollarımıza kavuştururuz.) [Ankebut 69]
Nefs-i emmare ile cihad, iki yolla olur. Birincisine (Riyazet), ikincisine (Mücahede) denir.
Riyazet, nefsin arzularını yapmamak demektir. Nefs ahmak olduğu için her istediği kendi zararınadır. Nefs daima haramları ister.
Riyazet, nefsin arzularını yapmamak demektir. Nefs ahmak olduğu için her istediği kendi zararınadır. Nefs daima haramları ister.
Mücahede ise, nefsin istemediği şeyleri yapmaktır. Nefsimiz, iyilik ve ibadet etmemizi istemez. Nefse, günahlardan kaçmak, ibadet etmekten daha güç gelir. Onun için günahtan kaçmak daha sevaptır.
Yahya bin Muaz-i Razi hazretleri buyuruyor ki:
(Riyazet dört şeyle olur: Az yemek, az uyumak, az konuşmak ve günahlardan gelecek sıkıntıya katlanmakla.)
Bir kimse mücahede ve riyazet yaparsa, yani bildiği hususlarda dinimizin emirlerine uymaya çalışırsa, bilmediği hususları da kolayca öğrenir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Bildiği ile amel edene, Allahü teâlâ bilmediklerini de öğretir.) [Buhari]
Allahü teâlânın bildirdiği yola girip o yolda yürümeye çalışana yaptığı işler kolaylaştırılır. Allahü teâlâ bir iyiliğe on mislinden yedi yüz misline kadar, hatta daha fazla sevap verir. Allahü teâlânın ihsanı boldur. Allahü teâlâ, hadis-i kudside, (Bana bir karış yaklaşana, bir arşın yaklaşırım) buyuruyor. Elbette bu yaklaşma manevi yaklaşmadır.
Birisine, yakın dostum demek, evimiz yakın demek değil, dostluğumuz iyi demektir. Allahü teâlânın yakınlığını da böyle anlamalıdır. (Yere göğe sığmam, mümin kulların kalbine sığarım) ve (Müminlerin kalbindeyim) hadis-i kudsileri de böyledir.
Bir insan, her türlü kötülüğü yaptıktan sonra, kalbim temizdir, diyemez. Bir insanın iyi veya kötü olması yaptıklarına göre değişir. Bir insan eğer hiç kimseye zararı dokunmuyorsa, elinden geldiği kadar herkese faydalı olmaya çalışıyorsa, Allah’ın emirlerine uyup yasakladıklarından kaçıyorsa o insan hem iyi niyetli hem de temiz kalblidir. Fakat her kötülüğü yapıyorsa, Allah’ın emirlerini yapmayıp yasaklarından kaçmıyorsa; ne kadar niyetim iyi, kalbim temiz, sen kalbe bak, dese de ona inanılmaz ve iyi biri olduğu asla söylenmez. Çünkü Hadika isimli kıymetli kitapta buyuruluyor ki:
Haram işleyenlerin, sen kalbime bak, kalbim temiz demeleri yanlıştır. Müslümanları aldatmaktır. Ancak dinin emir ve yasaklarına uyanın kalbi temiz olur.
Nerden biliyon neden namaz kilip kilmadigini?
Bundan 3 sene once bende 5 vakit namaz kilardim, maar biraktim, ik weet ook niet waarom. Maar diep in me hart wil ik nog steeds bidden............ En ik heb er heel erg spijt van, komt ook door je omgeving. Etrafindaki insanlar namaz kilip kilmiyormu, kucuklukten boyle ogrenince boyle gidiyor. Peki diyeceksinki simdi yasin basin kac olmus onu kendin dusunemiyonmu? Tabii ki dusunebiliyoruz, ama demesi/konusmasi kolay.
Bakalim insallah ilerde gene baslarim, ama bu demek degildirki namaz kilmayanin kalbi temiz degil!!!
hayir belki namazina bagliyamassin insan kalbinin temizligini ama zaten herkesin kalbinde ufakda olsa bi karalik vardir..
insanlarin namaza baslamak istteyipte, basliyamamisin sebebi nefsine yeniliyorlar, seytanin pis hilelerine kanip nefsin agir basiyor.. ( niet persoonlijk aan jou bedoeld)
ama sunu unutmayinki namaz en buyuk ibadetlerdendir ve hablullahinda belirttigi gibi namaz kilmayan birinin obur amelleride kabul olmuyor..
insanlar olupde hesaba cekilcegi zaman Allah one bunun namazina bakin dermis, eyer namazin varsa devam, ama namaz kilmiyorsan amel defterin direk kapaniyor... ve cehennemi boyluyorsun:(
( herzaman Allahin Rahmeti buyuktur, ama buna guvenipde ibadetlerimizi ihmal etmek olmaz ;) )
Hablullah weer heel mooi, k ben egtmet je eens..
hele mooie animatie, had ik wel eerder gezien(A)
het heeft me wel een beetje verbaast dat je een link van menzil.net geeft eerlijkt gezegt want het is een soenniese site en ik heb van jou een indruk gekregen dat je shiit bent(A)
mensen ik hoop dat jullie er wat uit halen!
en trouwens die Tövbe die jullie in die animatie zien van '' Allahim, ben pismanim...... ''
is gebonden aan een tarikat ;)
Hablullah
07-06-2005, 16:39
Deliciq ik heb een shiitische achtergrond maar ben zelf geen shia of soennie. Zoals ik eerder bekend heb gemaakt, ik wil islam niet verdelen want islam is geen taart. Ik wordt wel is mezhepsiz kafir genoemd omdat ik stromingen binnen islam niet accepteer. Maar goed, Allah için kim ne yaparsa yapsin mükafatini Allah katinda alacaktir.
Deliciq ik heb een shiitische achtergrond maar ben zelf geen shia of soennie. Zoals ik eerder bekend heb gemaakt, ik wil islam niet verdelen want islam is geen taart. Ik wordt wel is mezhepsiz kafir genoemd omdat ik stromingen binnen islam niet accepteer. Maar goed, Allah için kim ne yaparsa yapsin mükafatini Allah katinda alacaktir.
Respect hor, maar een vraagje dan..
hoe doe je die dingen, want iedere mezheb bed een beetje op een ander manier, op een manier die de imams hebben aangegeven en wat doe jij dan??
Hablullah
07-06-2005, 16:59
Ik doe het precies hoe ik het heb geleerd in mijn shiitische omgeving, maar dat wil nog steeds niet zeggen dat ik shiitsich ben, ben sadece ibadetimi yerine getiriyorum :).
Ik doe het precies hoe ik het heb geleerd in mijn shiitische omgeving, maar dat wil nog steeds niet zeggen dat ik shiitsich ben, ben sadece ibadetimi yerine getiriyorum :).
Allah cumlemizin namazini kabul etsin insaAllah Teala...
een vraag (hoeft niet te beantwoorden;)
welke stad kom jij vandaan in Turkije n welke stad in Nederland?
Tinkerbell ^
07-06-2005, 17:52
bence bir kisinin kalbi namaz kilmadanda temiz olabilir ona bakarsan butun katholiklerin kalbi temiz degil mi?
aralarinda kalbi temiz olan kisilerde cok birtek buna bagliyamayiz bunu....
insanin icini kimse bilemez Allahtan baska....
yani tabiyki namaz kilmak guzel birsey hatta super birsey ama bunun kalp temizligi ile pek alakasi oldugunu sanmiyorum...